Wednesday, 20 May 2009

TAMBUNAN







Aritu abang buat trip g Tambunan.Tapi belum sempat msukkan gambar


lg.Trip ngan staf2 abang di Akauntan Negara.Mmg best klu g bejalan


beramai2.Yang bestnya plak diaorang yang memang sportive,lucu... ..enjoy betul......


ada2 je lawak-lawak yang tak kering gusi di buatnya..


Abang pun mmg enjoy.








(di sinilah chalet aku duduk C4..Sebiji-sebiji macam rumah kampung,permandangan yang cantik dan mendamaikan,air sungai yang bersih dari gunung berdekatan)

Disana kami tinggal di chalet di kawasan kampung.


Pedalaman.Mmg


sangatlah cantik permandangannya...


Ada sungai yang cantik,


air gunung yang mengalir,tapi tersangatlah


sejuk macam mandi ais pulak...


Hampir 3 jam juga dari KK.Dah hampir 7 tahun aku menetap di Sabah,banyak


tempat gak kami pergi.Asalkan cuti je buat trip g


picnic ramai2..Pelbagai


aktiviti di buat.



Kami pergi 2 malam...Sambil staf2 bersukan lawan


persahabatan dengan staf2 Maktab Perguruan keningau..


Terima kasih banyak2 kat staf2 maktab Perguruan keningau


memberikan layanan yang sungguh baik

sekali...



Setiap perjalanan yang jauh2 kami akan masak sendiri beramai2...



barang masak semua aku bawa ngan abang.



Sbb abang adalah ketua chef...



Hobinya sama ngan aku....memasak.


********************************************************


MENU KAMI


  • Petang jumaat baru sampai=Bubur kacang,goreng keledek n goreng pisang

~~~~~~~~~~~~~~~~~~




  • Malam pertama=Gulai ayam+kentang,goreng kacang panjang,nasi kerabu,ikan goreng,air sirap.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

  • Pagi sarapan=mee goreng,roti bakar,nescafe dan teh o

(Tngahari makan ditaja maktab Perguruan Keningau)


~~~~~~~~~~~~~~~~~


MALAM


Masak asam pedas batang keladi,daging masak kicap,sayur campur,goreng ikan masin,ikan bilis goreng cili api....nasi putih,air sirap..mmg kekenyangan masing2.........huhu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~


PAGI




  • Nasi lemak sambal ikan bilis,roti bakar,air nescafe n Teh o......

hehe....hebat tak menu kami makan...balik mmg gemok nye.hehe


*************************************************************





2 biji kreta prado yang besar tu mmg khas bwa barang masak2 kami..



Tong gas,dapur,periuk,kuali,mesin kelapa...



apa2 lah barang2 masak..lengkap semua.



hehehe...ala-ala JAMIE'S OLIVER LAK.....(berangan je...)












Pas tu lepas makan,ada masa lapang



g mandi sungai pulak...Depan rumah je...huhu seronok



diaorang mandi reramai.Aku plak time tu mmg period so x dapat



nak join.Join celup kaki je.



Tu pun tak tahan sejuk betul air sungai tu...



Mmg best lah.


Kat kg sendiri pun tak dapat


rasa suasana macam ni.Tapi air nya laju skit...


Agak merbahaya untuk kanak2...



(sbb anak aku HAKEEM dah dihayutkan seketika,Nasib baik sempat tolong,tau mak aku....punyalah dia marah nanti)





Punyalah happy diorang main air....Tak ingat nak balik.Dah biru-biru bibir


masing-masing kesejukan.Abang pun join sama...Mmg kenangan yang terindah


jugalah bila suatu hari nanti balik ke Semenanjung.Msti rindu saat-saat


macam ni....Best......



Ada yang tak nak mandi,lepak atas jambatan gantung...Pastu kena sembur air


dengan orang bawah...hehe..





Anak-anak pun seronok...yaya tak mandi pun,takut air sejuk..Bangun-bangun


tidur terus g sungai..Dengan rambut kembang nya lagi,x mandi....hehe..


Hannan,Hakeem n Yaya seronok bagi ikan makan di kolam...Tersangat lah


besar2 ikan tu.Rupa pun dah tua da.....hehe...Banyak pulak tu...Geram tengok


ikan2 tu....ada ikan Patin lagi.....(kalau masak lemak cili api mmg sodap...hehe)





(Seronok ngan kawan2nya....Muaz,amar,Aishah)


Inilah salah satu tempat yang kami g ramai2..banyak lgi..nanti aku masukkan lgi....(kalau rajin lah...hehe)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


2 comments:

shidaradzak said...

alah tahu dah..kok tak period pun ko bukan nak join mandi sungai pon..hehe
***********
nanti den bagitahu mak akeem hampir nak di bawa arus air sungai tuh...biar mak membebel marah ko..hehe

S-H-I-M-A said...

huhu.....